Give your future something to remember. Live here and now with beauty and trust

Binnen DYC werken diverse mensen samen, waarbinnen ieders eigen expertise en kwaliteiten samenkomen. Yoga, mindfulness, kinder-coaching, fysiotherapie, massage vormen zo gezamenlijk een breed pakket. Het samenwerken van gecertificeerde en professionele trainers, op welk gebied dan ook, geeft aan zowel bedrijven en particulieren een meerwaarde. Niet op je eigen eiland het wiel uitvinden, maar juist gebruik maken en het bundelen van krachten, middenin de huidige individualisering van de maatschappij, is een van de visies van DYC.

Astrid Jacobs (1974), Creatief Therapeut, is oprichtster van De Yoga Compagnie (DYC).
Zij werkte als therapeute in Kliniek Overwaal, daarna als project manager bij IBM, in zowel USA, Brussel en Nederland. Sinds vijf jaar is zij gediplomeerd (kinder) yogadocent en coach en geeft daarnaast mindfulnesstrainingen.
Samen met Maya Schoevers (zie hieronder) verzorgt zij stilte-en ontspanningsdagen en yoga vakanties. Met Cindy Aanskorf geeft zij ouder-kind yoga workshops.

‘De koppeling tussen zakelijkheid en spiritualiteit, individu en gemeenschap, plezier en pijn, kortom de twee zijden van dezelde munt, is wat mij aanspreekt en inspireert en de benadering van mijn werk goed weergeeft. Het is prachtig om te zien dat zowel binnen de zakenwereld als psychiatrie yoga en ademhalingstechnieken zoveel voordelen bieden, zowel op de werkvloer als in de privésfeer. Het werken met stilte, verstilling, en zelfreflectie is een krachtig middel om met beide benen op de grond je leven te leiden”

Astrid werkt daarnaast samen met Sandra Luthart van Gustav Kaser Trainingen, waarbinnen sales,-marketing- en persoonlijke groei trainingen gecombineerd worden met stilte, verstilling en verdieping.
Daarnaast geeft zij sinds enkele jaren yoga bij bedrijven (o.a. Centrale Raad van Beroep).
Zij volgde haar opleidingen bij Bangor University of Psychology, Yogamoves , Max Strom en Hogeschool Nijmegen.

Maya Schoevers (1971) is geregistreerd GZ-psycholoog en werkt als docent en senior onderzoeker aan de universiteit van Leiden en Groningen. Haar promotieonderzoek (1997-2001) richtte zich op de korte- en lange-termijn lichamelijke en psychosociale gevolgen van een diagnose kanker. Ook haar huidige onderzoek richt zich op de negatieve als ook de positieve effecten die mensen kunnen ervaren naar aanleiding van een lichamelijke ziekte en de factoren die met goede dan wel ongunstige aanpassing aan ziekte samenhangen.
Sinds 2 jaar geeft Maya de Mindfulnesstraining.

“Ik merk dat deze milde en open manier van aandacht geven een krachtig middel is om meer aanwezig te zijn in het nu en anders om te gaan met de wisselvalligheden in het leven. Het geeft mij een enorm gevoel van vertrouwen, compassie en vrijheid. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen mindfulness in zijn eigen leven, op een vaak heel eigen manier, toepast. Ik wil me er graag voor inzetten dat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen proeven.”

Maya volgde verschillende workshops en retraites, bij onder andere Johan Tinge, Frits Koster, Jon Kabat-Zinn en Mark Williams (Universtity of psychology in Bangor).

Leonie Brouwer (1980), is eigenaresse van wellnesssalon Mofymento en werkt als schoonheidspecialiste, ergotherapeut (propedeuse) en is uitgebreid opgeleid op het gebied van massage. Naast haar werk is zij bezig met een opleiding tot coach bij de Coaching Academie ® in Duitsland en geeft met heel veel plezier spinning- en pilateslessen in sportcentra in Utrecht en Hardinxveld.

" Het spreekt mij aan om ontspanning en zorg voor je zelf te verbinden met het zakenleven. In projecten zoals UWV en Sybase te Utrecht werd massage onderdeel van een try-out over work-life balance. Door stoelmassage aan te bieden hebben werknemers ineens een andere kijk op hun energieverdeling en werkprestaties.
Naast dit soort projecten, organiseren wij ook workshops op het gebied van massage. Mijn doel is mensen de mogelijkheid te bieden hun vitaliteit te behouden of te bevorderen. Ik ervaar het als leuke uitdaging iedereen individueel de passende behandeling aan te bieden. Het is dan ook steeds weer een heel leuk cadeau als mensen met een ontspannen glimlach en goed gevoel de deur uit gaan."
Leonie zal massage's verzorgen tijdens de yogavakanties/weekenden, zodat ontspanning niet alleen via zelf bewegen (yoga) maar ook via contact met de huid en aanraking (massage) versterkt wordt. Daarnaast geven Astrid en Leonie samen ontspanningsmiddagen, waarbij yoga, stilte en massage centraal staan.

Cindy Aanskorf (1974) is eigenaresse van een Welness-center in Klundert, waar massage, welness-behandelingen en (kinder)yoga worden gegeven. Zij gebruikt in haar benadering de wisselwerking tussen lichaam replica horloges en geest, waar steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan. Deze verandering in benadering van de mens als geheel, vormen een goede onderbouwing in de kinderyoga lessen, waarbij yoga een begeleiding biedt in de ontwikkeling van het kind. Cindy geeft sinds 2005 kinderyoga waarin zij fysieke inspanning en mentale ontspanning op een speelse manier aanbiedt. Met spel gebaseerd op yogatechnieken maken kinderen kennis met persoonlijke (in eerste instantie fysieke) grenzen.